Tuesday, April 6, 2010

How Long Can You Leave Sushi Out?

La Pastiera Napoletana

La pasqua di quest'anno mi ha lasciato una bella influenza con tanto di febbre a 38 :D e nonostante il correre di qua e di là sono riuscita a rispettare la tradizione e fare la pastiera... la ricetta che sto per pubblicare è per due pastiere da 26 cm... è venuta talmente buona che mi sono vista costretta a rifarne una terza, in cui ho sostituito i canditi con la bucia grattugiata di un'arancia ed un limone... risultato eccellente! La ricetta proviena dalla nonna di un mio amico, napoletana d'oc e posso assolutamente garantirvene la riuscita ;)


Pastiera Napoletana

Ingredienti per la base:


-230 -600 g flour 00 g caster sugar -300 g butter


-4 eggs -1 / 2 teaspoon baking

qualunquissima Proceed as for a pie dough.

Ingredients for filling:

-500 -500 ml milk
g cooked corn sugar

-390 g -150 g -500 g butter
ricotta
-4 + 4 whole egg yolks
-160 g candied mixed (orange and citron) cinnamon stick

-1 -1 / 2 vial of orange blossom aroma

-simmer for about an hour and a quarter milk with wheat, butter and the cue cinnamon until creamy: allow to cool completely
-Beat eggs with sugar, add Sift the ricotta, the cooled corn, candied fruit and finally the orange blossom aroma
-Mix well and pour the mixture into the pastry shell
-Bake at 180 degrees for about an hour or until the surface of the cake is not beautiful brunette
-Allow to cool and sprinkle with powdered sugar.

Et voila!

Good Pastiera at all! ;)










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